top of page

Zorgaanbod Reuma Netwerk Utrecht

pexels-pixabay-52988.jpg
Hydrotherapie 

 

Hydrotherapie Utrecht organiseert hydrotherapie voor mensen met (chronische) aandoeningen zoals reuma in Utrecht en omstreken.

 

Hydrotherapie is een groepstraining in het zwembad in warm water. In het water ervaar je de zwaartekracht minder, waardoor je makkelijker kunt bewegen. Zo kun je zonder je gewrichten te belasten bouwen aan je kracht, mobiliteit, conditie en stabiliteit. De lessen worden gegeven door een ervaren therapeut. Naast de positieve effecten voor het lichaam is het ook leuk om te doen.

 

Meer informatie kan je vinden op de website van Hydrotherapie Utrecht door te klikken op onderstaande logo. 

thumbnail_Logo Groot.jpg
Online handtherapie

 

Marieke Vermeulen start met een online sessie handtherapie voor mensen met duimbasis artrose. Hierbij zal zij:

- Een spalk op maat aanmaken.

- 6 video sessies verzorgen met tips en adviezen.

- Oefentherapie voor thuis

- 1 op 1 zoom sessies voor persoonlijk advies

- Een eigen werkboek. 

Aanmelden kan via de QR code of door de website te bezoeken. Voor de website klikt u hier.

Reuma beweeggroep Utrecht Oost

 

Er is steeds meer bewijs dat sporten met reuma mogelijk is en steeds meer mensen doen het. Bij Fysiotherapie Utrecht Oost is elke donderdag middag een Reuma beweeggroep van 16:30 tot 17:30. Hierbij wordt onder begeleiding van een Fysiotherapeut een groep begeleid waarbinnen mensen met verschillende reumatische aandoeningen op hun eigen niveau kunnen sporten. Lijkt dit ook iets voor jou? Neem contact op met:

Fysiotherapie Utrecht Oost

Bosboomstraat 1G 3582KE

info@fysiopraktijk.nl 

030-2341010

 

legs-2635038_1280.jpeg
istockphoto-1352014158-612x612.jpeg
Bewegen in de wandelgroep

Soms is sporten te zwaar en wordt u moedeloos van altijd achteropraken. Het plezier in bewegen wordt dan al snel minder terwijl u toch graag iets wilt doen aan uw conditie & spierkracht. De groepslessen zijn laagdrempelig en plezier in bewegen staat centraal. De groepslessen zijn in het Corversbos (ingang is schuin tegen over de praktijk). We verzamelen in de praktijk. De lessen bestaan uit een combinatie van wandelen en diverse oefeningen.

 

Wat neem je mee: Draag tijdens de les prettige, loszittende kleding en goede schoenen. Bij slecht weer oefenen we binnen. In de lesruimte zijn matjes aanwezig.

 

Wanneer: Woensdag van 9.00 tot 10.00

Kosten: 10 lessen € 80,- (strippenkaart) Een proefles is gratis

 

Geïnteresseerd, neem contact op met: 

 

Ine Bakker

Oefentherapeut Mensendieck

Psychosomatisch oefentherapeut

Slaapoefentherapeut Lid SOLKNet en Slaapoefentherapie 

06-29151486 inebakker@oefentherapiehilversum.nl

Afbeelding1.png

De Beweegpoli

De Beweegpoli is een nieuw initiatief van Fysiotherapie Utrecht Oost en de reumatologen van het Diakonessenhuis Utrecht om eerste- en tweedelijnszorg te combineren.

 

Het doel van de Beweegpoli is om de kwaliteit van zorg voor patiënten met reumatische aandoeningen te verbeteren en ze optimaal te assisteren bij het “in beweging komen”. We hebben daarbij oog voor alle hindernissen die de patiënt kan ervaren. Tevens wordt hierdoor de tweedelijnszorg ontlast door een snelle kennismaking met de eerstelijnszorg (juiste zorg op de juiste plek). 

 

Hoe doen we dat bij de Beweegpoli?

De reumatoloog bespreekt zoals gewoonlijk de voortgang en het beloop van de reumatische aandoening met de patiënt. Onze fysiotherapeut brengt het activiteitenniveau en eventuele klachten van het bewegingsapparaat van de patiënt in kaart. Vervolgens geven we de patiënt een advies op maat. Hieruit kan ook een behandeltraject worden gestart in de eerste lijn.

     

     

bottom of page