Wat kan het RNU voor mensen met reuma betekenen?

athletics-2517687_960_720.jpg
24 maart 2020 informatie avond hardlopen met reuma

 

 

Op 24 maart 2020 organiseert Fysiotherapie Utrecht Oost weer een informatieavond over "Hardlopen met reuma". Het is een trainingsprogramma waarbij de deelnemers 12 weken trainen met als doel verbetering van hardlooptechniek, coördinatie, spierkracht en conditie. Het is een speciaal ontwikkeld loopprogramma, met een rustige opbouw, voor mensen met een reumatische aandoening, chronische pijn en lage belastbaarheid.

Locatie en aanvang

Fysiotherapie Utrecht Oost, Gezondheidshuis, Bosboomstraat 1 G, 3582KE Utrecht Aanvang: 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur

Hardlooptrainingen

De hardlooptrainingen starten op 31 maart 2020 om 19.30 uur. Locatie: Lunetten, Beatrixpark te Utrecht, verzamelen op hoek Gaasterland en Kollummerland

Kosten: 12 weken trainingen van 60 minuten 1x pw voor 85 euro.

Aanmelden

Graag aanmelden voor de cursus en informatieavond bij j.bouman@fysiopraktijk.nl van Fysiotherapie Utrecht Oost.

Leefstijladvies

 

Ergotherapeuten en reumaverpleegkundigen zijn ook verbonden aan het zorgnetwerk. Zij biedt patiënten ondersteuning bij het leren omgaan met de praktische en emotionele gevolgen van reuma.

 

Met uw gespecialiseerde ergotherapeut kunt u bespreken hoe u praktisch het best kan omgaan met uw beperkingen en wat u in uw handelen kunt aanpassen. Hierbij kunt u denken aan de persoonlijke verzorging, huishouden, vrijetijdsbesteding. Binnen de ergotherapie staat het doen centraal.

Advies en ondersteuning m.b.t. aanvraag en realisering van (hulp)middelen kunt u met uw ergotherapeut en/of reumaverpleeegkundige bespreken.

 

reuma.png
Hardlopen met Reuma

 

Er is steeds meer vraag of hardlopen met reuma mogelijk is en steeds meer bewijs dat het kan. Dus ook met ontstekingsreuma kun je van deze mooie sport genieten. Op verzoek van het Reumafonds heeft de projectgroep Hardlopen met Reuma een hardloopprogramma ontwikkeld om hardlooptrainingen aan te bieden aan mensen met reuma die (weer) willen beginnen met hardlopen.
Het hardlopen met Reuma programma is een trainingsprogramma waarbij de deelnemers 12 weken trainen met als doel verbetering van looptechniek, coördi-natie, spierkracht en conditie. 

De cursus start dinsdag 31 maart 2020 om 19.30-20.30 uur in Lunetten te Utrecht. Op dinsdag 24 maart om 19.30 uur is er een informatie avond bij Fysiotherapie Utrecht Oost, Bosboomstraat 1 G Gezondheidshuis, naast het Diakonessenhuis te Utrecht. 

 

th (19).jpg
Reuma beweeggroep Utrecht Oost

 

Er is steeds meer bewijs dat sporten met reuma mogelijk is en steeds meer mensen doen het. Bij Fysiotherapie Utrecht Oost is elke donderdag middag een Reuma beweeggroep van 16:30 tot 17:30. Hierbij wordt onder begeleiding van een Fysiotherapeut een groep begeleid waarbinnen mensen met verschillende reumatische aandoeningen op hun eigen niveau kunnen sporten. Lijkt dit ook iets voor jou? Neem contact op met:

Fysiotherapie Utrecht Oost

Bosboomstraat 1G 3582KE

info@fysiopraktijk.nl 

030-2341010

 

Bewegen en oefentherapie

Met uw gespecialiseerde fysiotherapeut kunt u bespreken welke vorm van bewegen het best past bij uw gezondheid.

Naast individuele begeleiding is het ook mogelijk te bewegen in speciale groepen.

Ook zwemmen in een groep behoort tot een mogelijkheid. Op de website van de reumapatientenvereniging kunt uw lezen waar u in de regio onder begeleiding kunt zwemmen.

Met uw gespecialiseerde oefentherapeut kunt u bespreken hoe u het best gezond beweeggedrag kunt aanleren. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten.

Naast individuele begeleiding kan dit ook in groepsvorm uitgevoerd worden.