Zorgaanbod Reuma Netwerk Utrecht

Afbeelding1.png

De Beweegpoli

De Beweegpoli is een nieuw initiatief van Fysiotherapie Utrecht Oost en de reumatologen van het Diakonessenhuis Utrecht om eerste- en tweedelijnszorg te combineren.

 

Het doel van de Beweegpoli is om de kwaliteit van zorg voor patiënten met reumatische aandoeningen te verbeteren en ze optimaal te assisteren bij het “in beweging komen”. We hebben daarbij oog voor alle hindernissen die de patiënt kan ervaren. Tevens wordt hierdoor de tweedelijnszorg ontlast door een snelle kennismaking met de eerstelijnszorg (juiste zorg op de juiste plek). 

 

Hoe doen we dat bij de Beweegpoli?

De reumatoloog bespreekt zoals gewoonlijk de voortgang en het beloop van de reumatische aandoening met de patiënt. Onze fysiotherapeut brengt het activiteitenniveau en eventuele klachten van het bewegingsapparaat van de patiënt in kaart. Vervolgens geven we de patiënt een advies op maat. Hieruit kan ook een behandeltraject worden gestart in de eerste lijn.

     

     

pexels-pixabay-52988.jpg
Hydrotherapie 

 

Vanuit de Reuma Patiënten Vereniging Utrecht e.o. is het mogelijk om hydrotherapie te volgen. Dit is oefentherapie in een verwarmd zwembad onder begeleiding van een ervaren therapeut. Door het verwarmde water en de verminderde druk op de gewrichten kunnen mensen met een reumatische aandoening op deze manier toch actief blijven sporten. Naast de positieve effecten voor het lichaam is dit ook nog eens leuk om te doen.

 

Meer informatie kan je vinden op de website van de Reuma Patiënten verenging Utrecht e.o door te klikken op onderstaand logo.

Reuma beweeggroep Utrecht Oost

 

Er is steeds meer bewijs dat sporten met reuma mogelijk is en steeds meer mensen doen het. Bij Fysiotherapie Utrecht Oost is elke donderdag middag een Reuma beweeggroep van 16:30 tot 17:30. Hierbij wordt onder begeleiding van een Fysiotherapeut een groep begeleid waarbinnen mensen met verschillende reumatische aandoeningen op hun eigen niveau kunnen sporten. Lijkt dit ook iets voor jou? Neem contact op met:

Fysiotherapie Utrecht Oost

Bosboomstraat 1G 3582KE

info@fysiopraktijk.nl 

030-2341010

 

Bewegen en oefentherapie

Met uw gespecialiseerde fysiotherapeut kunt u bespreken welke vorm van bewegen het best past bij uw gezondheid.Naast individuele begeleiding is het ook mogelijk te bewegen in speciale groepen. 

Met uw gespecialiseerde oefentherapeut kunt u bespreken hoe u het best gezond beweeggedrag kunt aanleren. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten.Naast individuele begeleiding kan dit ook in groepsvorm uitgevoerd worden.